25 September 2021

De verschillende soorten Mascot werkjassen

Een werkjas is de bovenste laag kleding die beschermt tegen regen, kou en eventueel andere situaties zoals lassen of verkeer. De werkjassen van Mascot bieden voor alle situaties een oplossing. Hieronder leggen we uit voor welke omstandigheden welke jas geschikt is. We behandelen de verschillende soorten jassen en geen specifieke modellen. Benieuwd welke jas het beste bij u past? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Softshell jassen

Softshell jassen zijn een combinatie tussen een fleecejack en een waterafstotende jas. Een combinatie van deze twee is vaak erg warm en waterafstotend maar ademd niet goed. Bij een softshell jas heeft u het beste van beide maar dan ademend. Een softshell jas is niet gevoerd en daarom niet altijd geschikt voor in de winter. De best verkochte softshell jas van Mascot is de Dresden uit de Unique lijn. Deze wordt vaak verkocht in combinatie met de Darmstadt of Frankfurt zodat u voor zowel de hefst, het voorjaar en op koude ochtende als in de winter een geschikte jas heeft.

Shell jassen

Shell jassen zijn ongevoerde winterjassen. Deze lichtgewicht jassen zijn vaak winddicht en waterafstotend. Hierdoor is een shell jas uitermate geschikt om over een isolerende jas of sweater te dragen. Als u in lagen kleed is de shell jas de laaste laag welke weer en wind tegen houd.

Isolerende jassen

Isolerende jassen zijn gevoerde jassen maar vaak gemaakt van polyester. Isolerende jassen zijn niet zo goed waterafstotend als shell en softshell jassen maar zijn wel erg warm. Een isolerende jas wordt gebruikt als tussenlaag tussen een onderlaag zoals een T-shirt, polo of sweater en een buitenlaag zoals een shell jas. 

Winterjassen

Mascot winterjassen zijn gevoerde jassen en te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Winterjassen beschermen u tegen de kou en vaak ook tegen de regen. Mascot heeft een eigen voering ontwikkelt, CLIMASCOT. Deze polyester voering is niet alleen erg warm maar ook erg licht. Dit zorgt ervoor dat de jas niet te zwaar wordt en u deze de hele dag kunt dragen. De Frankfurt winterjas, Darmstadt winter softshell jas en de Accelerate 18335 winterjas zijn de meest verkochte modellen. De Accelerate 18335 is een echte aanrader. Deze jas is namelijk ademend, winddicht, waterdicht en de mouwen zijn versterkt met Cordura.

Gecerfiticeerde jassen

Naast certificatie tegen wind en regen heeft Mascot ook een uitgebreid assortiment gecerticifeerde jassen voor tijdens het lassen of als u goed op moet vallen, high visibility. Bij elk model staat precies aangegeven aan welke eisen en normeringen de jas voldoet. Mocht u niet zeker zijn of een van deze jassen voor u geschikt is? Geef aan ons door welke werkzaamheden u uitvoert en wij zullen u passend advies geven.